Loading...

Links & Mentions

Amsterdam ArenA presenteert nieuwe technologie tijdens IBC2017

De Amsterdam ArenA is van 14 tot en met 19 september in de RAI aanwezig op de International Broadcasting Convention, de grootste beurs ter wereld op het gebied van media en entertainment. Hier demonstreert het stadion samen met partners nieuwe technologie die bij live events, zoals voetbalwedstrijden en concerten, zorgt voor extra beleving voor tv-kijkers en stadionbezoekers.

Read press release (in Dutch)

 

2 Europese Projecten Van VRT Innovatie Op IBC

VRT Innovatie staat dit jaar met twee onderzoeksprojecten op de Future Zone van de International Broadcasting Convention, de grootste beurs ter wereld op het gebied van media en entertainment. Samen met de Europese partners zal VRT Innovatie de resultaten en nieuwe technologieën tonen van het MOS2S project over crowdjournalistiek en het virtual realityproject ImmersiaTV. Daarnaast kondigt EBU ook de lancering van MediaRoad aan, een project dat de starterswerking van VRT Sandbox op Europees niveau zal uitwerken.

Read blog article (in Dutch)

 

TNO showcases media technology at International Broadcast Convention

The International Broadcast Convention (IBC) is the world's leading media, entertainment and technology show. It is the most influential annual event for professionals engaged in the creation, management and delivery of electronic media, worldwide. At IBC2017, TNO showcases its media expertise and technologies at a variety of events.

Read the blog article

#VRTFORWARD - Over MOS2S En Voetbal

MOS2S is een Europees onderzoeksproject van VRT Innovatie over crowdsourced journalism en live evenementbelevingen. Hoe kunnen eindgebruikers van social media ook nieuwsreporters worden? Hoe kan media samen met het publiek de beleving van een evenement creëren en versterken? Collega Fredo De Smet begeleidde het MOS2S-team tijdens een eerste test in de Amsterdam Arena. Samen met de internationale partners verzamelden ze beeldmateriaal van de oefenwedstrijd Nederland - Italië. Fredo vertelt hun verhaal in een eerste vlog.

Read the blog article (in Dutch)

VRT Innovatie Facebook page

Ruim 100 miljoen euro voor innovatie

Bedrijven en kennisinstellingen uit verschillende landen gaan samen voor ruim 100 miljoen euro onderzoek doen naar innovatieve software. KPN participeert samen met 23 andere Nederlandse bedrijven in onderzoeksprojecten voor een bedrag van 36 miljoen euro.

Read the blog article (Dutch)

Ruim 100 miljoen euro voor innovatieve software

Bedrijven en kennisinstellingen uit verschillende landen gaan samen voor ruim 100 miljoen euro onderzoek doen in vijf omvangrijke projecten voor innovatieve software. 23 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen participeren in de onderzoeksprojecten voor een bedrag van 36 miljoen euro. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt deze partijen door een derde van de Nederlandse onderzoekskosten bij te dragen: 14,2 miljoen euro.

Read the article (Dutch)